Lokale ønsker ikke storcenter

Butiksprojekt stoppet af lokale

Jens Schaumann møder massiv modstand i den jyske højborg Vejle. Schaumann havde planer om at opføre et nyt butikscenter i Vejle – men de lokale siger nej.

NPV i Jylland

Ejendomsprojekter har de lavet mange af, men næppe lige så mange som der har gjort indsigelse mod det næste projekt. NPV, som står bag BIG i Herlev, havde planer om at indtage Vejle, ved at anlægge et nyt butikscenter på den gamle posthusgrund i Vejle. Centret ville sætte Vejle på Danmarkskontoret i forhold til shoppingcentre og bycentre, men det falder ikke i beboernes interesse.

De 98 indsigelser benytter flere stærke argumenter mod opførelsen af et storcenter midt i den 9. største by i landet. Flere argumenterer for at butikslivet i Vejles små shoppinggader ville få det svært, mens andre tænker på den øgede støj i nærområdet fra de forbikørende. De mere traditionelle lokale frygter i værste fald, at flere kulturelle og historiske værdier kan lide tab.

Borgmesteren er ikke splittet – Men ser muligheder

NPV projektet interesserer Borgmester Arne Sigtenbjerggaard, som i følge Estate Media mener det vil være fatalt, såfremt byen ikke sikrer sig projektet. Ifølge projektplanen skal der opføres 300 lejligheder og 30.000 kvadratmeter butiksareal på grunden, således at der kan åbnes butik, restaurant, showroom og lignende i bygningen.

Borgmesteren mener således, at denne mulighed vil gavne byen på sigt, både grundet nye lejligheder, for at gøre byen mere attraktiv for tilflyttere, som studerende og børnefamilien – men også for at sætte Vejle på kortet over danske turistmål. Samtidig fortæller borgmesteren, at butikslivet kun skal konkurrere mod 4 detailbutikker mere, såfremt centret opføres.

Pas på hvem du lægger dig ud med