Svensk kaffe indtager Danmark

Baresso lukker

Den store tyske ejer af Baresso kæden vil satse anderledes. Herfor skal deres caféer ikke længere hedde Baresso, og konceptet skal ændres. Det tyske holding selskab, Jab Holding, som ejer Baresso, har set sig lun på Espresso House som opererer i Sverige.

48 kaffebarer skal omlægges

De ses stort set i hver eneste større danske by, og konkurrerer med Starbucks og lignende aktører. Til trods for en øget omsætning, en øget bruttofortjeneste gennem de seneste 5 år, har Baresso Coffee haft problemer med at levere sorte tal på bundlinjen, både i 2015 og 2013 har der været et underskud på henholdsvis 4,6 og 2,7 millioner. Samtidig har pengestrømmen haft det bedre. De hårde år har medført at egenkapitalens forretning har været ganske ustabil, hvilket nok er årsagen til Jab’s nye strategi.

Danskerne accepterer svensk kaffe

Ifølge Nickolas Krabbe Bjerg, adm. direktør i Baresso, har de danske forbrugere taget godt imod kaffen fra Sverige, i en sådan grad, at det giver langt bedre økonomisk mening, at fortsætte som svensker end som dansker. Efter at Espresso House’s koncept er blevet testet på det danske markedet, og har vist en stærk entre, har Jab Holding valgt at køre 100 % med det svenske koncept.

Jab Holding vil dominere kaffemarkedet

Idet Jab Holding for blot et år siden købte Baresso Coffee, mens de også købte Espresso House i Sverige, kommer tyskerne til at sidde stærkt på markedet for kaffebarer og take away kaffe. Mens der forventes at være flere synergieffekter som kan påvirke forretningen af den store investering positivt.

Selvom der kun er 3 Espresso House caféer i Danmark, i indre København, kunne der meget vel ske en ekspansion. Da der alene i Malmö er 18, jævnfør Espresso House’s hjemmeside. Ved opkøbet vil således komme til at være over 50 kaffebarer med logoet Espresso House rundt om i Danmark.

Til trods for de store investeringer og omlægninger kommer de danske cafébesøgende ikke til at mærke nogen ændring i “kaffebutikkerne”, som kommer til at ske over de næste par år, idet kaffebarerne bliver liggende samme sted, og hovedsageligt vil beholde samme personale.