Holstebro vil opføre storcenter

Holstebro vil opføre storcenter

Detailhandlen i Holstebro kommune står overfor en mindre revolution, da Kommunen har besluttet at opføre et storcenter i hjertet af Holstebro.

Én etage er ikke nok

Centeret i Holstebro skal bygges i to etager, ét fladt niveau ved Storeåen og ét niveau ved Danmarksgade. Dette er sker, for at danne plads til mere end 60 butikker, af forskellige størrelser, samt tilhørende underjordisk parkeringskælder. Samtidig skal skal her også opføres større bolig og erhvervsdele i centret som følge af den attraktive og centrale beliggenhed med tilhørende parkering. I forlængelse heraf, opføres der i centerets vestlige ende et boligbyggeri med cirka 50 ungdomsboliger, som skal tilbydes til byens studerende. Mest opsigtsvækkende er dog det slanke og markante højhusbyggeri som hæver sig over det kommende centers sydlige hovedindgang, som vil være synligt fra de store indfaldsveje til Herning og Skjern.

Hvad vil centret bringe?

Der skal foretages en analyse af instituttet ICP i mere end 400 butikker i Holstebro, Ulfborg og Vinderup, for at finde ud af hvilken effekt centeret vil have på nær miljøets detailhandel og besøgstal. Samt om centeret vil trække flere til ude fra det normale detailområde. Med andre ord, om opførelsen af centeret øver byens rækkevidde. Centeret forventes at stå færdigt i efteråret 2018.